اساس کار سمپلر ها مکانیکی بوده و با نیروی دست عمل مکش و تخلیه صورت میگیرد که خود نیازمند مهارت و تجربه است زیرا اینکار باید به آرامی و مهارت صورت گیرد زیرا در غیر اینصورت عملکرد دستگاه دچار مشکل شده و ممکن است اختلاف بین حجم کشیده شده و حجم تعیین شده زیاد باشد.
سمپلر الکترونیک بر خلاف دیگر سمپلرها بر اساس نیروی الکترونیکی عمل کرده و نیروی انسانی نقش چندانی در آن ایفا نمیکند و مکش و تخلیه در این میکروپیپت ها بر اساس تنظیمات دستگاه و بصورت یکنواخت صورت میگیرد.
کارکرد سمپلر ها از لحاظ فنی در دو دسته قرار میگیرد که اولی که عمده میکروپیپت ها را شامل میشود بصورت جابجایی هوا است بگونه ای که فضای بین پیستون و مایع مورد نظر هوا وجود دارد و با جابجایی هوا سمپلر کار میکند و در نوع دوم پیستون مستقیما با مایع در ارتباط می باشد که برای کار با محلول های غلیظ با ویسکوزیته بالا ساخته میشوند.
سمپلر یکی از مهم ترین و پرکاربردترین وسایل در آزمایشگاه های زیست شناسی مخصوصا آزمایشگاه های ژنتیک، بیوتکنولوژی، میکروبیولوژی و کشت سلول می باشد. سمپلر به عبارت ساده یک پیپت است که مایعات را در مقیاس های مختلف جابجا می کند. در آزمایشگاه ها انواع سمپلر ها وجود دارند. سمپلر می تواند ثابت یا متغیر باشد. سمپلر های ثابت حجم مشخصی از مایعات را جابجا می کنند و قابلیت تغییر در حجم را ندارند. مثلا سمپلر ثابت 100 میکرولیتر، فقط حجم مذکور را می تواند جابجا کند. اما سمپلر های متغیر قابل تنظیم بوده و می توان بر اساس نیاز حجم آن ها را در بازه مشخص خود سمپلر مشخص نمود. همچنین سمپلر ها در دو نوع دستی و اتوماتیک وجود دارند. سمپلر های دستی یک شاسی داشته که با فشار دادن و رها کردن آن عمل مکش را انجام می دهند. سمپلر های نوع اتوماتیک عمل مکش را با سیستم الکترونیکی و مکانیکی خود انجام می دهند. آزمایشگاه ژنیران مجهز به سه نوع سمپلر از بهترین کیفیت و جنس، در بازه های حجمی مختلف می باشد.
Reviews
There are no reviews yet.