آنتی بادی ضد انتی ژن هسته ای قابل استخراج ANTI-JO-1
ANTIEXTRACTABLE NUCLEAR ANTIGEN
مقادیر طبیعی
منفی
کاربرد
ANTI-ENA برای تشخیص لوپوس اریتماتوس سیستمیک (SLE) و بیماری مختلط بافت همبند MCTD و رد بیماری های روماتوئید استفاده میشود.
توضیح آزمایش
ANTI-ENA نوعی از ANA ها هستند که علیه انتی ژن هسته ای به خصوص مرکب از RNA و پروتئین می باشد. انتی ژن با استفاده از محلول های سالین بافر شده با فسفات از تیموس استخراج
می شود و به همین دلیل ان را انتی ژن استخراج شده با سالین نیز می نامند. معمول ترین ENA ها انواع اسمیت ) SM) و ریبونوکلئوپروتئین (RNP ) هستند.
انتی بادی علیه SM در حدود 30 درصد مبتلایان به SLE و 8 درصد مبتلایان به MCTD وجود دارد ولی در بیشتر دیگر بیماری های روماتوئید – کلاژن وجود ندارد.
انتی بادی ضد RNP در حدود 100 درصد بیماران مبتلا به MCTD و حدود 25 درصد بیماران مبتلا به SLE , لوپوس دیسکوئید و اسکلروز سیستمیک پیشرونده (اسکلرودرما)گزارش شده است. ANTI-RNP در تیتر های بالانشان دهنده ی MCTD می باشد.
ANTI-JO-1 (انتی هیستیدیل ترانسفرسنتاز) در مبتلایان به فیبروز ریوی خود ایمن و تعداد کمی از مبتلایان به میوزیت خود ایمن بدخیم وجود دارد . دو انتی بادی دیگر علیه ENAها ANTI-SS-A وANTI-SS-B هستند و برای ارزیابی و تشخیص سندروم شوگرن استفاده می شوند.
روش کار و مراقبت از بیمار
قبل از نمونه گیری
-
روش کار را برای بیمار توضیح دهید .
-
به بیمار بگویید که احتیاج به ناشتایی نیست.
هنگام نمونه گیری
یک لوله در قرمز را از خون وریدی پر کنید.
بعد از نمونه گیری
-
محل خونگیری را فشار دهید یا از پانسمان فشاری استفاد کنید.
-
محل خونگیری را از نظر خونریزی بررسی کنید.
-
محل خونگیری را از نظر عفونت بررسی کنید. مبتلایان به بیماری خود ایمن , ایمنی ضعیفی دارند.
نتایج آزمایش و اهمیت بالینی
🔼آنتی بادی های ضد SM بالا
SLE
🔼آنتی بادی های ضد RNP بالا
MCTD
SLE